Gestapeld financieren: zo doe je dat

Deze week maakte het kabinet het Aanvullend Actieplan mkb-financiering bekend. Zo voorziet het nieuwe Achtergestelde Leningenfonds in leningen vanaf 150.000 euro. Maar als dat nou net even een brug te ver is? Een combinatie van meerdere financieringsvormen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit zogeheten ‘gestapeld financieren’ neemt een hoge vlucht.

“Mkb’ers zouden vaker buiten de bestaande financieringsnormen moeten kijken”, zegt bedrijfsadviseur Paul Overwater van Flynth. “Soms is traditionele financiering niet voldoende. Met gestapelde financiering kun je soms toch doorgaan met ondernemen.”

Alternatieve financiering
Aan welke andere vormen van financiering moet je dan denken? “Bij alternatieve financiering kom je snel terecht bij crowdfunding of kredietunies. Meer informatie daarover kun je krijgen bij de Ondernemerskredietdesk, die als een soort financiële wegwijzer fungeert.”

Volgens Overwater weten ondernemers vaak niet wat de mogelijkheden zijn voor gestapeld financieren. “Ze hebben er soms wel van gehoord, maar weten niet hoe ze dat op hun situatie moeten toepassen. Via een accountant, die vaak een eerste aanspreekpunt is voor deze vragen, komen ze bij ons voor specifiek advies. Om een voorbeeld te geven: een ondernemer wil voor zijn bestaande bedrijf het wagenpark uitbreiden. Als dat niet bancair kan worden gefinancierd, kan dat met behulp van lease, debiteurenfinanciering en/of voorraadfinanciering ook gestapeld gefinancierd worden.”

Overwater heeft 3 tips voor mkb’ers op het gebied van gestapeld financieren:

  1. Zorg ervoor dat het doel van de financiering en financieringsvorm goed bij elkaar passen. Bij het opzetten van een nieuwe vestiging werkt een financiering met onder meer crowdfunding beter omdat je zo niet alleen investeerders, maar ook ambassadeurs aan je bindt.
  2. Stem de verdeling van de zekerheden van de financieringen bij de verschillende financiers goed af.
  3. De investering en de looptijd van de financieringen moeten niet te veel afwijken (en pas op voor toekomstige herfinancieringen).
Lees verder op DeZaak.nl: http://www.dezaak.nl/gestapeld-financieren-zo-doe-je-dat-8189980.html

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Live Crowdfunding .tv

Verrassend Vlug Verkopen Crowdfunding Campagne

CF Beat English Headlines

      By: Sherwood Neiss and Jason Best, Principals Crowdfund Capital Advisors, LLC Into the second [...]

by Brandon Raatikka According to FactRight’s tracking, the SEC qualified 21 Reg A+ Tier 2 offerings [...]

By Trudy-Anne McLeary, Associate, Corporate and Finance | Benjamin T. Brickner, Associate, Corporate [...]

Crowdfund Beat News Wire, SEC issued an investigative report stating, “tokens offered and sold by a [...]

Crowdfund Beat News Wire, Delaware Blockchain Initiative: Transforming the Foundational Infrastructu [...]

BY SARA HANKS , CrowdFundBeat  Sr.contributing Guest Editor  CEO/Founder,Crowd check.Inc. So, one ye [...]

Watch: Jonathan Frutkin, Sara Hanks, Mark Roderick, Brian Korn @ Crowdfunding USA  More Videos: [...]

By Mark Robertson CrowdFundBeat  Sr. Contributing Editor. President at CrowdDD, LLC, This is an open [...]

BeCiclos Crowdfunding video