Gestapeld financieren: zo doe je dat

Deze week maakte het kabinet het Aanvullend Actieplan mkb-financiering bekend. Zo voorziet het nieuwe Achtergestelde Leningenfonds in leningen vanaf 150.000 euro. Maar als dat nou net even een brug te ver is? Een combinatie van meerdere financieringsvormen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit zogeheten ‘gestapeld financieren’ neemt een hoge vlucht.

“Mkb’ers zouden vaker buiten de bestaande financieringsnormen moeten kijken”, zegt bedrijfsadviseur Paul Overwater van Flynth. “Soms is traditionele financiering niet voldoende. Met gestapelde financiering kun je soms toch doorgaan met ondernemen.”

Alternatieve financiering
Aan welke andere vormen van financiering moet je dan denken? “Bij alternatieve financiering kom je snel terecht bij crowdfunding of kredietunies. Meer informatie daarover kun je krijgen bij de Ondernemerskredietdesk, die als een soort financiële wegwijzer fungeert.”

Volgens Overwater weten ondernemers vaak niet wat de mogelijkheden zijn voor gestapeld financieren. “Ze hebben er soms wel van gehoord, maar weten niet hoe ze dat op hun situatie moeten toepassen. Via een accountant, die vaak een eerste aanspreekpunt is voor deze vragen, komen ze bij ons voor specifiek advies. Om een voorbeeld te geven: een ondernemer wil voor zijn bestaande bedrijf het wagenpark uitbreiden. Als dat niet bancair kan worden gefinancierd, kan dat met behulp van lease, debiteurenfinanciering en/of voorraadfinanciering ook gestapeld gefinancierd worden.”

Overwater heeft 3 tips voor mkb’ers op het gebied van gestapeld financieren:

  1. Zorg ervoor dat het doel van de financiering en financieringsvorm goed bij elkaar passen. Bij het opzetten van een nieuwe vestiging werkt een financiering met onder meer crowdfunding beter omdat je zo niet alleen investeerders, maar ook ambassadeurs aan je bindt.
  2. Stem de verdeling van de zekerheden van de financieringen bij de verschillende financiers goed af.
  3. De investering en de looptijd van de financieringen moeten niet te veel afwijken (en pas op voor toekomstige herfinancieringen).
Lees verder op DeZaak.nl: http://www.dezaak.nl/gestapeld-financieren-zo-doe-je-dat-8189980.html

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Live Crowdfunding .tv

Verrassend Vlug Verkopen Crowdfunding Campagne

CF Beat English Headlines

Crowdfund Beat Media Presents:  4th Annual Crowdfunding USA on May 4-5 2017 @ National Press Club Wa [...]

ATLANTA, GEORGIA  GROUNDFLOOR, the first and only U. S. real estate lending platform open to non-acc [...]

BY Brock Murray Chief Executive Officer katipult.com, CROWDFUNDING BEAT GUEST POST. Private capital [...]

See the Press Release NASAA President Mike Rothman (L) and SEC Acting Chairman Michael Piwowar sign [...]

By Anum Yoon, Crowdfund Beat Media Guest Editor, Throughout the past few years, crowdfunding has bec [...]

        “Copyright” By Jonathan B. Wilson CrowdFund Beat Sr. Guest Editor, Partner, Taylor English D [...]

BY Rachael Everly ,CrowdFund Beat Guest Post, Crowdfunding platforms are a product of technological [...]

By Dara Albright,CrowdFunding Beat Guest Editor, FinTechREVOLUTION.tv  , Dara Albright Media, In the [...]

BeCiclos Crowdfunding video