Crowdfunding: formules & franchise

By Daphne Habets, general manager Geldvoorelkaar.nl

Inmiddels weten we dat crowdfunding geschikt is voor elke branche, elke markt (business to business en business to consumer) en elke levensfase. Een crowdfundmogelijkheid waar nog weinig mensen aan gedacht hebben is formules & franchise.

 

http://www.franchisegezocht.nl/formulegids.htm

 

Er lopen veel mensen in Nederland rond met het idee om een eigen bedrijf te beginnen. Maar ja, hoe pak je dat aan? De concurrentie is vaak moordend en wat werkt nou eigenlijk en wat werkt vooral niet? Overigens is crowdfunding altijd een goede tool om aan de markt te toetsen of men op dit moment gelooft in jouw businessidee. Naast starters zijn er ook veel ervaren ondernemers die graag gebruik zouden maken van een beproefde formule binnen of juist buiten hun eigen branche. Voor deze groepen ondernemers zou franchise financiering via crowfunding een uitkomst kunnen zijn.

In mijn eerdere artikelen kon je al lezen wat crowdfunding is, hoe een crowdfundinvesteerder denkt en hoe je als ondernemer crowdfunding kunt inzetten. Het resultaat van crowdfunding gaat vaak veel verder dan alleen de kredietbehoefte. Een slimme ondernemer zorgt ervoor dat zijn investeerders ook zijn potentiële klanten of zelfs zijn ambassadeurs worden. Echt betrokken mensen dus. Daar kan geen advertentiecampagne tegenop!

Maar terug naar franchise: inmiddels beginnen de eerste franchise / formules crowdfunding te ontdekken. Kijk eens naar de eerdere ervaringen via het platform van Geldvoorelkaar.nl

Formule Aantal vestigingen gecrowdfund augustus 2014

 

Met uitzondering van 1 lifestyle shop, is elk franchise project dat via de website aangeboden is daadwerkelijk 100% gecrowdfund. Het platform van Geldvoorelkaar.nl heeft een succesrate van meer dan 90%. Als je een platform uitkiest let dus op de succesrate van het platform. Dit geeft een indicatie hoeveel kans jouw project maakt om daadwerkelijk gefund te worden.

Crowdfunding is geschikt voor alle branches. Afhankelijk van het crowdfundingplatform dat je kiest, kunnen op dit moment aanvragen tot een paar miljoen gecrowdfund worden. Eventueel in verschillende tranches. Soms kun je onderhandelen met je franchisegever en is het mogelijk om bij bewezen crowdfundsucces (het volk van Nederland gelooft in jou en je nieuwe bedrijf/formule en je project is volgeschreven) ook de franchisegever een duit in het zakje laten doen met interessante(re) voorwaarden of een investering. Heb je al een franchisegever op het oog, maar kent hij/zij de mogelijkheden van crowdfunding nog niet? Dan is dat genoeg reden voor ons om in gesprek te gaan met betreffende persoon en horen wij het graag! Zoals je in bovenstaande lijst kunt zien, is zelfs de grootste franchiseketen ter wereld geïnteresseerd in crowdfunding.

 

 

Ik voorzie dat als we over twee jaar in een willekeurige stad lopen, het merendeel van het MKB gefinancierd is door crowdfunding eventueel in samenwerking met de bank, informal investors, factoring, leasing en/of Qredits. Crowdfunding 2.0 wordt straks het financieren van corporate bedrijven. Niet zo zeer voor de financiering, maar voor de marketingpower van crowdfunding en het feit dat je nieuwe producten/diensten kunt toetsen in de markt.

Iedereen is in potentie een investeerder of kredietnemer of je nu een particulier bent of een ondernemer. Wil je meer weten over crowdfunding? Word dan lid van de Linkedin groupNederland doet aan Crowdfunding en/of lees ook eens mijn andere artikelen over crowdfunding.

Heb je ergens vragen over? Laat het me gerust weten!

3743866

 

Crowdfunding Pro & General Manager at geldvoorelkaar.nl, the leading Dutch Crowdfunding platform ║ Speaker║ Blogger   https://twitter.com/crowdfundingyou

Tags: , , , , ,

Live Crowdfunding .tv

Verrassend Vlug Verkopen Crowdfunding Campagne

CF Beat English Headlines

Feb 7th, 2018 at the Harvard Club of New York [...]

Sherwood Neiss, is a Principal at Crowdfund Capital Advisors and a Partner at Crowd Capital Ventures [...]

Blaine McLaughlin is the Chief Operating Officer of VIA Folio, an innovative IPO, private and altern [...]

Georgia P. Quinn is the CEO and co-founder of iDisclose, an adaptive web-based application that enab [...]

Sara Hanks, co-founder, and CEO of CrowdCheck, is an attorney with over 30 years of experience in th [...]

By Paul Niederer,  Founder Raiseworth. (Here is a post from 2015 when I started pushing for Crowdfun [...]

Wednesday, October 4, 2017 (10:00 AM) – Committee on Financial Services Hearing: “Examining the SEC’ [...]

        By Navroop Sahdev Centre for Blockchain Technologies, University College London, UK Centre d [...]

BeCiclos Crowdfunding video